Eski Plak Alanlar – Plak Alan Yerler

Yazar

Picture of Yüksel Spot
Yüksel Spot

20 yıllık tecrübe ile alım ve satım hizmeti yapmaktayız.

Plaklar, nostaljik atmosferi ve eşsiz ses deneyimi ile son yıllarda yeniden popüler hale gelirken, koleksiyoncular ve müzikseverler eski plaklara büyük ilgi göstermektedir. Özellikle bir eski plak sahibi olmak isteyen kişiler, Yüksel Spot’un zengin plak koleksiyonundan aradığı plağı bulabilmektedir.

Özellikle eski plaklar için doğru plakları seçerek ve iyi bir şekilde muhafaza ederek yıllarca keyifle dinleyebileceğiniz bir koleksiyona sahip olunabilmektedir. Yüksel Spot ise bu noktada sunduğu eski plak alım-satım ve eski plak alanlar hizmetleri ile dikkat çekmektedir.

Hem eski plak sahibi olmak isteyen hem de sahip olduğu eski plağı en uygun fiyatlarla satmak isteyen kişilere güvenilir bir hizmet sunulmaktadır.

Eski Plak Fiyatları Ne Kadar?

Eski plak fiyatlarının kesin bir aralığı bulunmamaktadır. Eski plak fiyatları özellikle plağın türüne, nadirliğine, durumuna, basım yılına ve sanatçısına göre değişiklik göstermektedir. Yaygın ve nispeten yeni basım plaklar çok uygun fiyatlarla satın alınabilmektedir.

Yüksel Spot bünyesinde nadir bulunan veya özel basım plakların yanı sıra antika plaklar ve ilk basım plaklar da bulunmaktadır. Antika plaklar için fiyatlar diğer plak çeşitlerine göre daha yüksek olsa da firmamız en uygun fiyatlarla müşterilerinin bu özel zevke erişebilmesini sağlamaktadır.

Eski Plaklar Nereden Alınır?

Plak koleksiyonculuğu son yıllarda popülerliği artan bir hobi haline gelirken, sıcak ve nostaljik bir ses deneyimi sunan plakların, dijital müzik platformlarında bulunmayan özel bir cazibesi bulunmaktadır. Eski plakların satıldığı antika mağazaları bulunmaktadır.

Özellikle bu mağazalarda, farklı türlerden ve dönemlerden plakları bulmak mümkün olmaktadır. Fiyatlar, plağın nadirliğine ve durumuna göre değişmektedir. Eski plakların yanı sıra eski plak çalar seçenekleri de antikacılarda bulunabilmektedir.

İlginizi Çekebilecek Makale :   Plak Alanlar

Ancak güvenilir bir antikacı tercih etmek bu noktada önem arz etmektedir. Yüksel Spot, sahip olduğu geniş plak seçeneği ve güvenilir hizmeti ile eski plak arayanlara aradıkları özel parçaları sunmayı başarmaktadır.

Koleksiyonluk Plaklar İçin Doğru Adres

Yıllardır şehrin en köklü antikacılarından biri olan Yüksel Spot, koleksiyonluk plak arayanlar için adeta bir cennet sunmaktadır. Yüksel Spot’ta her türden müziksever için plaklar bulunmaktadır. 78’lik, 45’lik ve 33’lük plaklardan oluşan geniş bir koleksiyon yer almaktadır.

Yüksel Spot’ta ayrıca klasik müzik, caz, rock, pop, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve daha birçok farklı türde plak bulunmaktadır. Plak ile müzik dinlemeyi sevenlerin yanı sıra koleksiyoncular için de koleksiyonlarını şenlendirecek pek çok nadide antika plak da bulunmaktadır.

Yüksel Spot sadece klasik plakların değil, nadir ve özel plaklar’ında da adresi olarak dikkat çekmektedir. Koleksiyonunuzu tamamlamak için aradığınız o özel plak burada bulunabilmektedir. Ayrıca her bütçeye uygun plak bulmak mümkün olmaktadır.

Eski plak satmak istiyorum

Uygun fiyatlı plaklardan, koleksiyoncuların gözdesi olan özel parçalara kadar geniş bir fiyat yelpazesi sunulmaktadır. Koleksiyonluk eski plak arayışında olan kişiler tüm bu nedenlerle Yüksel Spot’u tercih edebilmektedir.

SSS

Eski Plaklara Ne Denir?

Eski plaklara, üretim yıllarına ve kullanılan malzemeye göre farklı isimler verilmektedir. Taş plaklar, 1890’larda ve 1900’lerin başında üretilmiş, gomalak ve kil gibi malzemelerden yapılmış, 78 devirli plaklardır. Gramofonlarda çalınırlar.

Ebonit plaklar 1900’lerin başında taş plakların yerini alan, daha sert ve dayanıklı bir malzemeden (ebonit) yapılmış 78 devirli plaklardır. Vinil plaklar ise 1940’larda piyasaya çıkan, plastikten (polivinil klorür) yapılmış plaklardır. 33 1/3 devir ve 45 devir olmak üzere iki ana türü bulunmaktadır.

Plakların Ömrü Ne Kadar?

Plakların ömrü, bakımına ve kullanımına bağlı olarak değişmektedir. Doğru şekilde saklanan ve çalınan bir plak yüzlerce yıl dayanabilmektedir. Ancak çizilen, bükülen veya aşırı sıcaklıklara maruz kalan plaklar zarar görebilmekte ve ömrü kısalabilmektedir.

İlginizi Çekebilecek Makale :   Klasik Mobilya Alanlar

Kaç Çeşit Plak Vardır?

Plaklar, devirlerine, boyutlarına ve kullanımlarına göre çeşitli kategorilere ayrılmaktadır. Devirlerine göre 78 devir (taş plak, ebonit plak), 33 1/3 devir (LP – Long Play), 45 devir (EP – Extended Play) çeşitleri bulunmaktadır.

Boyutlarına göre ise 7 inç (18 cm), 10 inç (25 cm) ve 12 inç (30 cm) olmak üzere genel olarak üç farklı plak çeşidi bulunmaktadır.

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Yazılar